Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Изпращането на войски от натовска страна в Украйна означава глобален сблъсък

Радев: Изпращането на войски от натовска страна в Украйна означава глобален сблъсък

Припомняме, че президентът на Република Словения е на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев, а със себе си води и бизнес делегация.

Следим с интерес и нескрита тревога срещата в Париж на европейски лидери, където започва да се тества общественото мнение за изпращане на войски на отделни държави (в Украйна бел ред). Всички виждаме, че стратегията за даване на още, още и още оръжия явно не дава резултат.Това заяви президентът Румен Радев след разговорите с президента на Словения  Наташа Пирц, която е на посещение у нас.

"Виждаме, че стратегията за постигане на победа на бойното поле с военни средства не дава желания резултат вече две години. Напротив - броят на жертвите расте, разрушенията растат, а в Украйна има опустошителна демографска криза. Има и повишен риск от глобален сблъсък. И икономически и социални проблеми не само там и в Русия, но и в цяла Европа. Големият проблем вече не е в оръжията, а че свършват хората на бойното поле. И аз вярвам, че европейските лидери ще проявят разум, така че да не стигаме до извънредна ескалация, Трета световна война и ядрен конфликт", добави Радев, като изтъкна, че това е сериозен риск за глобален сблъсък. 

Президентът сподели, че очаква от премиера Денков да разясни за изложената от него готовност за двустранно споразумение за сигурност по време на посещението си в Киев.

"Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски от натовска страна в Украйна, означава глобален сблъсък, означава неимоверно нарастване на риск от ядрен конфликт. Очаквам българският премиер да даде повече разяснения, за това което той вчера изложи като готовност за друстранно споразумение за сигурност между Украйна и България. Моят призив е за един много внимателно обмислен балансиран подход. Не можем да изоставим Украйна сама, защото това означава ние да компроментираме вярата в собствените си принципи и ценностти и в международното право... в правото на всяка една страна да отстоява своята свобода, суверинитет и независимост. Не можем да си позволим и необмислени действия, които да доведат до глобален военен сблъсък. Очаквам балансирани действия, разумен подход, най-вече от страна на българското правителство.", смята Радев.

По отношение за стабилността и сигурността в нашия регион президентът заяви, че и двамата президенти са на мнение, че не може да има сигурност в Европа без да има стабилност в Западните Балкани. 

Припомняме, че президентът на Република Словения е на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев, а със себе си води и бизнес делегация. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега