Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев към служебния кабинет: Поемате отговорност за България в труден момент /Видео/

Радев към служебния кабинет: Поемате отговорност за България в труден момент /Видео/

Пред новите министри той посочи, че поемат управлението във вихреща се инфлация, обедняване, непосилни цени на горивата и енергоносителите, липса на газ за зимата, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа.

Президентът Румен Радев представи днес състава на служебния кабинет. Пред новите министри той посочи, че поемат управлението във вихреща се инфлация, обедняване, непосилни цени на горивата и енергоносителите, липса на газ за зимата, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа.

"Това е четвъртото служебно правителство, което назначавам. На вас се пада отговорността да се справите с предизвикателства, които бяха спестени на предишните три кабинета. Вие поемате отговорност за България в труден момент за страната ни - обществена умора от острото политическо представяне, вихрещи се инфлация и обедняване, непосилни цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял обществен доставчик, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се протести на различни браншови организации, липса на подготвени закони по Плана за възстановяване и устойчивост и забуксувала съдебна реформа", обърна се в началото на своето слово към служебния кабинет Радев.

"На този тревожен фон вашето основно предизвикателство е свързано със сигурността. В непосредствена близост до България бушува война, чиито последици се усещат пряко у нас и по света. Напрежението на Балканте отново се покачва. Рискът войната да обхване нови територии е реален и ваш първи приоритет трябва да бъде да не се допусне въвличането на страната ни в конфликти", заяви той. По думите му "служебният кабинет и следващите правителства трябва да се водят в дейността си от два важни приоритета - сигурност на доставките и цена на енергоносителите". 

"В центъра на вашата дейност трябва да бъдат интересите на обикновения потребител и на българската икономика. Гражданите очакват от изпълнителната власт рационални решения", допълни държавният глава. 

"Друга пагубна последица от войната е продоволствената криза.Тя настъпва постепенно с повишаването на цените и с разстройването на производствения и търговския цикъл в земеделието. Важен приоритет пред вас е да осигурите ясен хоризонт при земеделските производители, продоволствена осигуреност на държавата и овладяване на ръста на цените", каза Радев. 

Церемония по представяне на задачите и приоритетите на служебното правителство

Церемония по представяне на задачите и приоритетите на служебното правителство

Публикувахте от Румен Радев в Вторник, 2 август 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега