Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Ще се кандидатирам за втори мандат

Радев: Ще се кандидатирам за втори мандат

Президентът заяви, че високото обществено доверие към президентската институция през изминалите 4 години е атестат за добро управление.

Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат като президент, заедно с настоящия си вицепрезидент Илияна Йотова. Това обяви той по време на пресконференция, на която даде отчет за свършеното през изминалите четири години от встъпването му в длъжност.

"Издигането на нашата кандидатура е честен и почтен подход към гражданите. Предстои ни плаване в бурни води и трябва да има институции с ясни приоритети и позиции. Необходим е демонтаж на управленския модел, неутрализиране на задкулисието, пресичане на корупцията и връщане на гражданите в управлението. Без постигането на тази цел, страната ни ще заема последните места в ЕС. За да преодолеем това, за да победим бедността и безправието и да съберем разделените семейства на емигрантите, България се нуждае от мощна политическа алтернатива", заяви той.

Относно формата на издигане на кандидатурата той посочи, че ще стане ясна в указания от закона срок, който е след парламентарните избори.„Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на нашата кандидатура. Най-малкото, защото социалистите, които издигнаха кандидатурата ми през 2016 г., имат правото да се произнесат първи”, обясни Радев.

Държавният глава обясни, че ранният анонс на кандидатурата цели да се даде възможност на политическите субекти да се позиционират спрямо оповестените принципи и приоритети. Както и да се помогне на българските избиратели да имат информиран избор.„Измина година на бурни и драматични събития, които ускориха хода на обществено-политическите промени у нас. В тази турбулентна година президентската институция продължи да отстоява интересите на българите. Да бъде коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма. Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети и предвидимост в своите действия", каза още държавният глава.

"Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и исканията им да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война. Президентската институция бе онази, която заемаше рационални позиции по отношение на COVID-19“, заяви Румен Радев. Президентът заяви, че високото обществено доверие към президентската институция през изминалите 4 години е атестат за добро управление.

„Никога по никакъв начин не съм спирал професионалното развитие на нито един мой сътрудник. Когато говорим за катастрофална кадрова политика и текучество, може да погледнете към съседната сграда”, допълни президентът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега