Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитров: Няма да има водна криза по Черноморието - яз. Камчия е пълен!

Димитров: Няма да има водна криза по Черноморието - яз. Камчия е пълен!

По думите на зам.-министъра на регионалното развитие всички български граждани, живеещи по Черноморието трябва да са спокойни, че поне за година и половина има вода и няма как да се говори за водна криза.

Няма да има водна криза по Черноморието, защото яз. Камчия е пълен. В момента обемът на яз. Камчия е 174 млн. кубични метра.  Само за месец в него са влезли 98 млн. кубика питейна вода. Това заяви министърът  на околната среда и водите Емил Димитров по време на нарочна съвместна пресконференция  със зам.-министър Нанков в Бургас.  

"Знаете, че до декември месец бяхме в голямо притеснение, най-вече аз, защото имахме вода най-много до юни-юли месец. Ако не беше валяло толкова, трябваше да наложим икономия на Варна и трябваше да намерим тук вода, като единствената възможност са яз. Порой и Ахелой.  Алтернативата бе да вземем тези два язовира и да ги направим резервоари за Бургас. Изкарахме късмет с дъждовете. Сега няма място за притеснения", допълни Димитров.  

По думите му за следващата година нито Варна, нито Бургас, могат да се притесняват за вода, защото язовирът е на количество, което позволява година - година и няколко месеца да може да се черпи вода, включително и при силен туристически сезон.

По думите на зам.-министъра на регионалното развитие всички български граждани, живеещи по Черноморието трябва да са спокойни, че поне за година и половина има вода и няма как да се говори за водна криза.  Нанков сподели още, че има няколко спешни задачи пред бургаското ВиК дружество. "Резервиран е бюджет от българския ВиК холдинг за отстраняване на щетите от наводненията в Маринка Твърдица и Димчево", припомни още зам.-министърът. 

Язовирите Порой и Ахелой ще бъдат ремонтирани и подготвени като резервни източници на вода за битови и питейни нужди за Бургас и Южното Черноморие, потвърди зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.Язовирите ще бъдат ремонтирани с най-трайни и качествени материали, за да могат да се ползват дълги години. Ще бъдат изградени и нужните пречистващи съоръжения, за да може водата да бъде с добро качество.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега