Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВиК дружествата: Варна и Бургас не са изправени пред водна криза

ВиК дружествата: Варна и Бургас не са изправени пред водна криза

Няма никакъв риск за възникване на водна криза във Варна или в Бургас, казаха днес на съвместна пресконференция управителите на ВиК-дружествата в двата града Валентин Вълканов и Ганчо Тенев.

Няма никакъв риск за възникване на водна криза във Варна или в Бургас, казаха днес на съвместна пресконференция управителите на ВиК-дружествата в двата града Валентин Вълканов и Ганчо Тенев. Изразената позиция на срещата, дадена в отговор на изказвания на министъра на околната среда и водите Емил Димитров, бе подкрепена и от областния управител на Варна Стоян Пасев.

"Не знам какво се цели с всички тези изявления, дали да се всее паника в обществото на Варна и Бургас, дали да се скарат отново двата града.Смея да твърдя, че преписки било то писмени, или устни, каквито и да е коментари относно това, дали Варна и Бургас са пред водна криза, е нямало никога между областна управа, между ВиК и между министъра на околната среда и водите.Като проблем беше поставен на масата на последната среща, която се проведе в края на годината 2020.Т.е единственото писмо, което казва, че има някакъв проблем е от 28 - ми септември 2020", коментира пред БНР Пасев.

Графикът за намаляването на количеството вода стана известен на 15-ти  декември 2020 година, министърът е решил да намали водоподаването към Варна  на своя глава, уточни той.

В язовир "Камчия  " в момента има 123 млн. кубика, а до пълния обем остават още 110 млн. кубика обясни дирекорът на ВиК Бургас инж. Генчо Тенев. На месец се потребява спречиствателната станция, със Сливен и с Варна около 6 млн. кубика . Има два месеца през летния сезон, които ползваме повече вода до 8 млн.кубика, уточни Тенев:В момента, така или иначе, министърът с неговия график, който той утвърждава, е намалил водните количества за Варна и за Бургас.И ние се оправяме и с тях, и в момента нито в Бургас има режим, нито във Варна, нито в някои от присъединените населени места. И май месец няма да има режим!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега