Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След дъждовете: Бургас е обезпечен с питейна вода в следващата поне една година

След дъждовете: Бургас е обезпечен с питейна вода в следващата поне една година

Водната криза "се отменя".

"Жителите на Бургас и областта са обезпечени с питейна вода в следващата поне една година. Падналите дъждове напълниха язовир "Камчия" до 165 милиона кубически метра вода. Това е 2/3 от обема му.". Това съобщиха от ВиК дружеството за ефира на БНР. Язовир "Ясна Поляна" също вдигна нивото си. В момента там има 23 млн куб метра вода, което решава проблемите с водата на южното Черноморие.

"От 10 декември до 20 януари в язовир "Камчия" са влезли над 60 млн куб метра вода, тоест водна криза не се предвижда до края на тази година, даже до началото на следващата", каза Димитър Гюров от водното дружество. Той подчерта, че въпреки добрите новини, работата по свързването на алтернативните язовири Ахелой и Порой продължава. Макар и вече да не са проекти с гриф спешни, в момента там се извършват ремонтни дейности по свързването им с водоснабдителната мрежа в Бургас.

"В момента имаме обществени поръчки и договорът ще бъде изпълнен. Работим, чакаме доставка на тръби и на други елементи, които са свързани с новия проект. Има ремонтни дейности по двата язовира, главно по електрически проблеми, които са там на самото място. Има колеги, които работят по отстраняването им. След това започва прокопаването на тези прочути 10 км водопроводни тръби и мисля, че проблема ще бъде решен с включването на „Ахелой“ и „Порой“ към водопреносната мрежа на язовир „Камчия“", посочи Димитър Гюров.

Резервното водоснабдяване се очаква да струва около 60 млн лева и по думите на екоминистъра Емил Димитров трябва да бъде готово най-късно до февруари догодина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега