Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев за атентата на Летище Бургас: Травмата продължава да ни връща към това злокобно събитие

Радев за атентата на Летище Бургас: Травмата продължава да ни връща към това злокобно събитие

На церемонията присъстват близки на жертвите, президентът на България Румен Радев, посланикът на Държавата Израел Йорам Елрон, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, представители на държавни институции, на еврейската общност в България и на дипломатическия корпус, както и Цветан Цветанов, който по това време бе министър на вътрешните работи.

Днес се навършват 11 години от атентата, отнел живота на седем души (един българин - шофьорът на автобуса Мустафа Кьосов на 36 години, петима израелски туристи и атентаторът) на Летище Бургас. 



Паметта на загиналите бе почетена с полагане на венци и цветя при монумента в памет на жертвите, разположен на територията на аерогарата. Възпоменанието започна точно 14.00 часа с минута мълчание. След това бяха поднесени общо 6 венци - колкото броя на невинните жертви.



На церемонията присъстват близки на жертвите, президентът на България Румен Радев, посланикът на Държавата Израел Йорам Елрон, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, представители на държавни институции, на еврейската общност в България и на дипломатическия корпус, както и Цветан Цветанов, който по това време бе министър на вътрешните работи.



"Изминаха 11 години от атентата в Сарафово, но тежката травма продължава и ще продължи да ни връща към това злокобно събитие. Атаката към израелските туристи на Летище Бургас, която уби и български гражданин, разтърси цяла България и предизвика вълна на дълбока съпричастност в нашето общество. Често казваме, че времето лекува всяка болка, но аз прекрасно знам, че няма лекарство за болката за загубата на близки хора", заяви президентът Румен Радев в речта си.

"Несправедливо отнетите човешки животи винаги ще предизвикат у нас мъка и гняв, но и ще бъдат предупреждение, че ние всички трябва да се изправим срещу злото, така както реагира Община Бургас, така както българската държава реагира да намери извършителите, така както България и Израел ще стоят заедно в борбата срещу това злокобно явление - злокобният тероризъм", каза още държавният глава. 



"Град Бургас ще продължи да пази този мемориал, имената на невинните граждани. Бургас продължава да посреща все по-голям борй израелски туристи. Терорът и омразата винаги ще бъдат побеждавани с  любов, приятелство, с усмивка", заяви кметът Николов. 



ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега