Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ранна диагностика на Алцхаймер само с очен преглед?

Ранна диагностика на Алцхаймер само с очен преглед?

По време на конференцията на американското общество за неврология бе представено последното откритие, свързано с диагностиката и профилактиката на коварната болест Алцхаймер. Изследванията върху лабораторни мишки с това заболяване показват намалена дебелина на определени участъци от ретината. Явлението се обяснява с намалелия брой на мозъчните клетки при пациенти с тази диагноза и може да се превърне в достъпен начин за ранно установяване на развиващото се заболяване.

По време наконференцията на американското общество за неврология бе представено последнотооткритие, свързано с диагностиката и профилактиката на коварната болестАлцхаймер. Изследванията върху лабораторни мишки с това заболяване показватнамалена дебелина на определени участъци от ретината. Явлението се обяснява снамалелия брой на мозъчните клетки при пациенти с тази диагноза и може да сепревърне в достъпен начин за ранно установяване на развиващото се заболяване.

„Това откритиепредполага нова посока в изследването и разбирането на процесите на болесттапри хората и може да доведе до нови начини за диагностика и превдижданеразвитието на Алцхаймер – с най-обикновен очен преглед.“ Коментира д-р СкотТърнър, завеждащ отделение „Разстройства на паметта“ в медицинския център науниверситета Джорджтаун.

Предстоятдопълнителни изследвания, които да докажат приложението на тази диагностика ипри хората. Алцхаймер е една от най-често срещаните видове деменция. Все ощеняма отговор какво причинява болестта, нито пък е известен лек за нея. Раннатадиагностика и приложението на различни поддържащи лечения обаче може да потиснеи забави развитието на Алцхаймер. Именно заради това учените не спират датърсят нови начини за диагностика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега