Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рашков разпоредил на катаджиите да не се крият по храстите

Рашков разпоредил на катаджиите да не се крият по храстите

В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е разпоредил служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Това обявява той в отговор на писмен въпрос от парламентарния контрол на депутата от "Демократична България" Мартин Димитров относно практиката, позната още като „криене по храстите“ с цел да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния момент, пише "Труд".

Рашков е наредил още както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта. "По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските служители, на 18.06.2021 г. писмено е разпоредено до всички служители на ведомството, осъществяващи дейности по опазване на обществения ред и контрол на пътното движение, същите да се изпълняват чрез видимо присъствие както на служителите, така и на служебни те автомобили", се казва в отговора на служебния министър.

Според Рашков нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти трябва "да бъдат изваждани от транспортните потоци".В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания.

Сигнали за водачи, които шофират рисково и нарушават закона, пък могат да се подават както лично, така и чрез упълномощен представител в деловодствата на структурите на МВР или в Приемната на МВР, както и по електронен път, по поща, чрез Единен европейски номер за спешни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега