Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха група, специализира се в кражби от трафопостове

Разбиха група, специализира се в кражби от трафопостове

Щети за над 50 000 лв. спрямо обекти на ВИК и EVN България са нанесени от седем мъже на възраст между 21 и 44 години, които в различна степен на съучастие за периода от месец декември 2014 г. до месец януари 2015 г. извършвали кражби от трафопостове и помпени станции.

Щети за над 50 000 лв. спрямо обекти на ВИК и EVN България са нанесени от седем мъже на възраст между 21 и 44 години, които в различна степен на съучастие за периода от месец декември 2014 г. до месец януари 2015 г. извършвали кражби от трафопостове и помпени станции. 

В резултат на полицейските действия на служители от сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от различни районни полицейски управления са задържани : братята Т.М., 36-годишен и Х.М., 44-годишен, сина на Х.М. – Г.М., 21-годишен, Ц.Б., 32-годишен, К.Х., 43-годишен и братята И.Д., 29-годишен и Т.Д., 26-годишен, всички от с. Градец, общ. Котел. Групата извършила кражби на територията на Бургаски регион. 

Първата е била от трафопост "Арапя", собственост на EVN България, разположен срещу къмпинг „Арапя”, при която са отнети : три медни бобини от трафомашина и 180 литра трансформаторно масло, което довело до спиране на ел. захранването в района. В кражбата участвали : Т.Д., Г.М., Х.М. и Т.М. установени са лицата прекупвачи на инкриминираните вещи. Общата стойност на нанесените щети възлиза на сумата от 7 000 лева. Установени са лицата – прекупвачи на инкриминираните вещи.Кражба е имало и от трансформатор, собственост на EVN България, разположен на 9 км. В посока кв. „Ветрен” срещу бензиностанция „Ром петрол”, при която са отнети трансорматорно масло и медни намотки.

В кражбата участвали : И.Д. и Т.Д. Общата стойност на нанесените щети възлиза на сумата от 6 300 лева. Нова кражба от трафопост, собственост на EVN България, е извършена до р. Ропотамо, при която са отнети : 120 л. трансформаторно масло, медни проводници и шини. В кражбата участвали : Х.М., Т.М., И.Д. и Т.Д. Общата стойност на нанесените щети възлиза на сумата от 2 700 лв. Установени са лицата -прекупвачи на инкриминираните вещи.Групата е извършила грабеж и на помпена станция №2, собственост на "ВИК" ЕАД, разположена над с. Граматиково, при която са отнети : медни проводници, ел. елементи и трансформаторно масло от трафопоста, захранващ водните помпи на селото, което довело до спиране на водоподаването в района.

В кражбата участвали : Т.Д., И.Д., Х.М., Т.М. и Г.М. Общата стойност на нанесените щети възлиза на сумата от 10 000 лева. С протокол за доброволно предаване са предадени части от инкриминираните вещи. Следващото престъпление е от помпена станция и трафопост, собственост на "ВИК" ЕАД и EVN България, разположени в с. Атия, при която са отнети захранващи кабели, части от трасформатора, медни бобини и моторен трион. Общата стойност на нанесените щети възлиза на сумата от 5 000 лв. В кражбата участвали : Т.М., Х.М., Т.Д и И.Д., като от Т.М. е иззет моторен трион - обект на престъпление от помпената станция. Установени са лицата - прекупвачи на инкриминираните вещи.

Ограбена е била и хлораторна станция, собственост на "ВИК" ЕАД, разположена в местността "Куку баир" в землището на с. Равадиново, при която е отнет електрически трансформатор на стойност от 6 000 лева. В кражбата участвали : Т.Д. и И.Д. Установени са лицата - прекупвачи на инкриминираните вещи, както и кражба от трафопост на помпена станция, собственост на "ВИК" ЕАД, разположена в землището на с. Бяла вода, при която са отнети медни проводници, ел. елементи и трансформаторно масло. В кражбата участвали : Т.Д., И.Д., Х.М., Т.М. и Г.М. Общата стойност на нанесените щети възлиза на сумата от 10 000 лева.

 С протокол за доброволно предаване са предадени части от инкриминираните вещи. Последната кражба е от трафопост, собственост на EVN България, разположен в с. Димчево, при която са отнети медни бобини с общо тегло около 220 кг. Общата стойност на нанесените щети възлиза на сумата от около 3 000 лева. Констатирано е, че след извършването на кражбите от трафопостовете, медните шини - предмет на престъпленията са предавани в пункт на частна бургаска фирма, разположен в промишлената зона на Средец, стопанисван от 37 годишния В.А. от Бургас.

За килограм медни шини им е била заплащана сумата от 7 лева. Откраднатото моторно масло също е било пласирано на 38 годишния И.И. от Царево, който заплащал за нето сумата от 1.60 лева  за  литър.Работата по случаите продължава от служители на сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от Районните полицейски управления в Созопол, Приморско, Малко Търново, Царево, Второ и Четвърто РУП – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега