Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха канал за трафик на хероин през България за Западна Европа

Разбиха канал за трафик на хероин през България за Западна Европа

Канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа е разбит при международна операция с участие на български антимафиоти, съобщи МВР.Задържани са 11 българи и са конфискувани 75 килограма хероин.

Канал за трафик на хероин от Турция през България за Западна Европа е разбит при международна операция с участие на български антимафиоти, съобщи МВР.Задържани са 11 българи и са конфискувани 75 килограма хероин.

Тридневната спецоперация е проведена от служители на ГДБОП, съвместно с колегите си от териториалните звена в Пловдив, Бургас и Русе и под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. Международната операция е осъществена в координация с евроатлантическите партньорски служби.

Както вече съобщихме, в хода наоперацията на ГКПП – Русе Дунав мост за проверка бе спрян автомобил „БМВ Х5”, управляван от 44-годишния К.И. от Карлово. Във фабрични кухини в калниците на колата спецполицаите открили 84 пакета с кафяво прахообразно вещество. При последвалия полеви наркотест иззетото количество с общо тегло 42 кг показало характерна реакция на хероин.

Същия ден в Карлово са проведени допълнителни процесуално-следствени действия, в рамките на които са задържани двама от основните членове на разследваната престъпна организация - Т.А. /52 г./ и Д.С. /30 г./. Ден по-късно е задържан още един карловец – К.И. Той бил използван като куриер за трафик на наркотичните вещества.

В рамките на образуваното по случая досъдебно производство разследвания започнали в София и на територията на Бургаска област. Установен и задържан бил лек автомобил „Фолксваген Голф”. Във фабрични кухини над задната седалка на превозното средство, управлявано от 39-годишния перничанин Е.В., били намерени 33 кг кафяво прахообразно вещество. Количеството, което било разпределено в 66 пакета, отново реагирало като хероин при направения полеви тест. Като съпричастни към престъпната дейност били задържани Б.Л. /26 г./ от Несебър, В.С. /38 г./ от Брезник и С.С. /38 г./ от Свети Влас.

На територията на столицата пък бил задържан основният организатор на престъпната група – 48-годишният софиянец М.П. Други двама столичани били задържани в Пловдив. Ю.П. /41 г./ и Д.Г. /33 г./ са съпричастни към подготовката за трафик на иззетите от антимафиотите наркотици. Всички 11 души, задържани при спецоперацията, ще останат в ареста за срок от едно денонощие. Действията по разследването продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега