Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разболяваме от същински грип веднъж на 5 години

Разболяваме от същински грип веднъж на 5 години

Средностатистическият възрастен човек се разболява от същински грип веднъж на 5 години, твърдят изследователи от Имперския колеж в Лондон. През останалото време страдаме от настинки и други вируси, които могат да се проявят със същите симптоми като грипните щамове.

Средностатистическият възрастен човек се разболява от същински грип веднъж на 5 години, твърдят изследователи от Имперския колеж в Лондон. През останалото време страдаме от настинки и други вируси, които могат да се проявят със същите симптоми като грипните щамове.

Теорията на британците е подкрепена от изследване, проведено сред 151 доброволци, пише "Daily Mail". Тяхната кръв била изследвана за антитела срещу деветте най-широко разпространени грипни щамове за последните 30 години. Експериментите позволили на учените да открият колко пъти и кога са боледували от грип доброволците.

Оказало се, че болшинството от възрастните стават жертва на грипа веднъж на пет години. Децата, като по-уязвимата група от населението, се заразяват през 1-2 години. Причината за това са по-близките контакти между малчуганите и по-слабата хигиена.

Въпреки това, по-голямата част от хората боледуват поне веднъж годишно. Само че не от грип, а от други вируси, или просто усложнени настинки. Те не са по-малко опасни, но това показва, че грипните щамове не са толкова разпространени, колкото си мислим. Те обаче все пак са опасни, тъй като са непредвидими и освен това мутират.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега