Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкрийте тайните на стъклото в КТК „Ченгене скеле“ тази събота

Разкрийте тайните на стъклото в КТК „Ченгене скеле“ тази събота

Специално за събитието в събота, в 11.00 ч. от Магазия 1 ще бъде извършен курс с кораб до КТК „Ченгене скеле“.

Каква магия крие обработката на стъкло, как се работи с пещ за издухването му и изкуство ли е това или занаят? Отговори на тези въпроси може да откриете тази събота в КТК „Ченгене скеле“, ако бъдете част от едно атрактивно събитие.

Само на 14 октомври от 12.00 ч. можете да видите творчески демонстрации на живо край морския бряг. Това ще се случи в рамките на международен проект „Духано стъкло“ и инсталирана пещ за издухване на стъкло. Проектът е организиран от специалност „Дизайн на порцелан и стъкло“ в НХА, която през 2023 г. отбелязва своята 50-годишнина.

Специално за събитието в събота, в 11.00 ч. от Магазия 1 ще бъде извършен курс с кораб до КТК „Ченгене скеле“. Той ще акостира обратно в Бургас в 15.00 ч. Побързайте да запазите място и да направите своята резервация на тел. 0882 004 124.

В туристическия комплекс ще ви очаква ръководителят на проекта е ас. д-р Елизар Милев от Националната художествена академия заедно със студенти и преподаватели от Националната художествена академия в Лвов (Украйна), Националния университет по изкуствата в Букурещ (Румъния), Националната художествена академия (България) и художниците от Нидерландия Ед ван Дайк (Ed van Dijk) и Хари Баптист (Harry Baptist). Ръководител на проекта е ас. д-р Елизар Милев от Националната художествена академия.

Съботният ден ще е и чудесна възможност да разгледате тематична изложба на участниците в проекта в експозиционната зала на КТК „Ченгене скеле“. Както и да надникнете в експозиционни къщички „Тайфа“, „Бурунтия“ и „Евксински понт“ - пътешествие из историята на Черно море, рибарските обичаи и бит на морските вълци.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега