Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкриват фискални пунктове на пристанищата до месец

Разкриват фискални пунктове на пристанищата до месец

До края на юни звеното за фискален контрол на НАП щe открие пунктове за контрол на рискови стоки на пристанищата във Варна и Бургас и на ГКПП Калотина. Преките фискални ефекти от дейността в новите пунктове се очаква да достигнат 25 млн. лв. до края на 2014 г.

Докрая на юни звеното за фискален контрол на НАП щe открие пунктове за контрол нарискови стоки на пристанищата във Варна и Бургас и на ГКПП Калотина. Прекитефискални ефекти от дейността в новите пунктове се очаква да достигнат 25 млн.лв. до края на 2014 г.

Отначалото на годината до момента фискалните агенти са извършили над 35 000проверки на рискови стоки. Запечатани са 6500 превозни средства, наложени саобезпечения за близо 1 млн. лв. Звеното е проследило движението на близо 450млн. кг. рискови стоки сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно,сухо мляко. Отсредата на май инспекторите на НАП работят и по външните граници на странатасъвместно с екипи на Агенция „Митници“ и Българската агенция за безопасност нахраните.

Освен товарни, на фискален контрол вече са подложени и лекотоварнипревозни средства. Още в първите дни на съвместните проверки е разкрита ипресечена практика за превозване с микробуси на средно 400 кг. зеленчуци „залична употреба“.Снаближаването на периода, в който ще се изнася зърнената реколта предстои изатягане на режима на движение на камиони, железопътни композиции и кораби,превозващи зърно, допълват от НАП.

В последните месеци са предотвратени над 100случая, в които празни камиони напускат територията на страната, а впоследствие е декларирано, че с тях е изнесена различна селскостопанска илипромишлена продукция, за което е поискано възстановяване на ДДС.„Виждамвсе по-убедителни резултати от работата на „Фискален контрол“. Освен прекитефискални ползи и пресичане на т.нар фиктивен износ, това което правим помага иза по-честна и конкурентна среда, дава на българските зеленчукопроизводителиравен старт“, каза по повод проверките директорът за звеното „Фискален контрол“в НАП Пламен Димитров.     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега