Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкриха нелегална работилница за оръжие край Асеновград

Разкриха нелегална работилница за оръжие край Асеновград

ГДБОП разби нелегална работилница за изработване и преработка на оръжие, съобщиха от МВР.

ГДБОП разби нелегална работилница за изработване и преработка на оръжие, съобщиха от  МВР. Благодарение на оперативното полицейско сътрудничество между ГДБОП и полицията на Кралство Холандия е била придобита информация за престъпна дейност, свързана с огнестрелни оръжия. При последвалите оперативни действия антимафиотите и колегите им от Пловдив достигнали до адрес в Асеновград.

Вчера те предприели претърсване на сгради в местността „Света Марина“, които били ползвани от  фирма за хлебопроизводство.  В пристроени помещения към производствено хале те попаднали на незаконна работилница, оборудвана с всичко необходимо за изработване на огнестрелни оръжия и преработка на газови оръжия в бойни. Там са намерени и иззети две незаконно притежавани пушки, заглушител,  основни компоненти и части за огнестрелни оръжия, изработени готови оръжия и газови, които били в процес на преработка.

В друго помещение, ползвано като офис, открили отново две незаконни пушки, три револвера и боеприпаси за тях и  около 150 г вещество, което се проверява за експлозив. Антимафиотите попаднали и на тайник, замаскиран зад секционен шкаф във външна стена към сградата.Там имало три автомата “Калашников” /два от тях на части/, петнайсет пистолета, самоделен картечен пистолет, два револвера,  две пушки, два заглушителя, 1100 патрона от различен калибър /основно 7,62 х 39, 9 х 19 и 9 х 18/. От тайника са иззети и значително количество основни компоненти за огнестрелни оръжия /цеви, цевни кутии, затвори, затворни рами/, както и заготовки за тях. В извършените процесуални действия е ползвано и оперативно следово куче, обучено да открива оръжие и експлозиви.  

Установен е ползвателят на  помещенията  - пловдивчанинът Т. Л./44 г./, криминално проявен, осъждан за причиняване на средна телесна повреда и за телесна повреда по хулигански подбуди, причинена след използване на огнестрелно оръжие. Той не можал да представи необходимите по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия разрешителни. 

Т.Л. е съдружник във фирмата за хлебопроизводство, уточняват от ГДБОП.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 2 от НК. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура – Асеновград. Действията по претърсване на други установени адреси, свързани с разследваната дейност, продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега