Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкриха престъпна група, набирала момичета за проститутки

Разкриха престъпна група, набирала момичета за проститутки

Няма данни момичетата да са били насилвани, осъзнавали са какво вършват.

При специализираната полицейска операция е задържана 9-членна организирана престъпна група, занимаваща се с набиране на жени, с цел предоставяне на сексуални услуги.

Акцията е осъществена от сектор БОП-София, подпомагани от СДВР на 27 април, посочи зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура прокурор Детелина Йотова. По думите й, групата е работила близо година, като чрез обяви във вестник набирала момичета за сервитьорки, танцьорки и компаньонки за столичен бар.

"Няма данни момичетата да са били насилвани, осъзнавали са какво вършват", уточни прокурор Йотова. Срещу отпускане на кредити с непосилно високи лихви, те били принуждавани да проституират. За 1 час клиентите плащали 60 лв., а за половин час - 40 лева, като за допълнителни „екстри“ се плащала по-висока сума.

Групата държала заведение, къща и два апартамента в София, където наетите момичета предлагали сексуални услуги, практикувало се и посещение на частни адреси. Разследващите са установили 20 жени, разпитани като свидетели, някои от  тях вече и пред съдия. Няма данни срещу тях да е упражнявано насилие, съобщи наблюдаващия прокурор от специализираната прокуратура Силвия Соколова.

Зам.-директорът  на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, уточни, че по случая работата е започнала през пролетта на 2017 година. Данните, получени по оперативен път, сочели за ясно изразена престъпна група. В хода на работата са установени лидерът и членовете на групата, чиито функции били строго разпределени. Едни се занимавали с набирането на момичета, други - с транспортирането им до адреси, трети - с тяхната охрана. Лидерът имал и „дясна ръка“, който движел основно бизнеса.

При претърсванията у ръководителя били открити 15 хиляди лева, а у най-приближения му от групата - 4 500 лева. Специализираната прокуратура поиска арест за 7 от членовете на групата, а двама са освободени срещу парична гаранция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега