Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти в Бургаско, арестувани са 10 души /Видео/

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти в Бургаско, арестувани са 10 души /Видео/

По-рано днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че има задържани от групата, като предстои повдигане на обвинения за членовете ѝ.

Разбита е една от основните катаджийски групи, действащи на наша територия. До този момент има 10 задържани лица - 9  от тях в Бургаско и един на ГКПП Калотина. На шестима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения – на четирима за участие, а на други двама за организатори в криминалната организация. Това съобщиха на брифинг прокурор Чинев, старши комисар Стоян Мандажиев - зам.- директор на ГД "Гранична Полиция", старши комисар Лъчезар Момчев - директор на РДГП – Бургас. По-рано днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че има задържани от групата, като предстои повдигане на обвинения за членовете ѝ.

Организираната престъпна група /ОПГ/ е била следяна от началото на 2023 година, уточни ст. комисар Мандажиев. "Организаторите взаимодействат с лица от турска територия, от които получават локации на местоположение на групите, извършват физическото превеждане на групите от турска до българска територия, после до сръбска граница, а след това извеждане от страната в посока Западна Европа. ОПГ-то е от ромски произход. Над 30 групи са разкрити и шофьорите на автомобилите са задържани, с повдигнати обвинения, дори някои от тях вече са осъдени", сподели още той. 

"От 1000 до 3 000 евро са заплащали на човек за превеждане през границата. Последните месеци наблюдаваме увеличаване на цените на тази дейност, стигала е до 5000 - 6000 евро на човек. Причините за скока в цената на услугата са, че мерките на всички граници са затегнати. Това веднага вдига цената. Нямаме данни за чадър от страна на служители на МВР. За това говори и фактът, че тази операция се проведе успешно, нямаше никакво изтичане на информация, означава, че лицата са били спокойни и не са били предупредени. Нямаме данни за корупционни действия на наши служители", заяви още старши комисар Стоян Мандаджиев.

Предстои на обвинените вече участници и организатори на престъпната група да бъдат разгледани мерките за неотклонение. Прокуратурата ще настоява за налагане на най-строгата - "задържане под стража".

Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 21 февруари 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега