Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкриха организирана престъпна група за измами и фалшификация

Разкриха организирана престъпна група за измами и фалшификация

В схемата била замесена и адвокатка.

Разкриха организирана престъпна група за измами и фалшификации, действала на територията на област Враца. В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами. Това съобщиха от прокуратурата.

Престъпната група се занимавали с различен вид измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други. Към момента на четиримата участници в престъпната група е наложена мярка за неотклонение - "задържане под стража".

"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви Сийка Милева - говорител на главния прокурор.

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление.

Открита е и цифрова фреза,  предназначена за производство на монети от един български лев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега