Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министърът на културата пожела успех на Богдан Петканин, който поема бургаския театър

Министърът на културата пожела успех на Богдан Петканин, който поема бургаския театър

Министърът бе придружен от зам.-кмета Диана Саватева, която отговаря за ресор „Култура и вероизповедание”. Тя сподели, че театърът и Общината винаги са били приятелски институции с много общи събития.

Министърът на културата Кръстю Кръстев е на работно посещение в Бургас, където се срещна с кмета Димитър Николов и представители на културните институти. Те обсъдиха възможности за културно сътрудничество.

Акцент в програмата бе посещението на Драматичен театър „Адриана Будевска”. Визитата бе в знак на почит към паметта на дългогодишния директор Борислав Чакринов, който ни напусна в началото на февруари, но остави ярка следа на българската културна сцена. Към момента длъжността временно заема добре познатият на театралната публика режисьор Богдан Петканин.

„Бургас е едно от местата в България, където театърът се случва. Борислав Чакринов бе сред най-нравствените хора, които познавам. Винаги излъчваше благост и решителност. Един свободен човек в една свободна професия, каквато е театърът. За него бургаската „Мелпомена” бе пространство, модел, специална среда. Всичко останало се размиваше. Той никога не се е кичил с успехи и награди. Радвам се, че една от най-стабилните културни институции в Бургас ще продължи с нова енергия. Пожелавам успех!”, заяви Кръстю Кръстев.

Министърът бе придружен от зам.-кмета Диана Саватева, която отговаря за ресор  „Култура и вероизповедание”. Тя сподели, че театърът и Общината винаги са били приятелски институции с много общи събития. 


Снимка: Община Бургас

„За г-н Чакринов ми е трудно да говоря. Много изстрадахме и изплакахме. Имах щастието да го познавам не от малко време и имах късмета да бъда подкрепен от него. Образованието ми по режисура бе продължено в Бургас, благодарение на него. Той създаде остров на културно-театрални и човешки отношения. Приемам всичко като голяма отговорност.”, каза режисьорът Богдан Петканин.

Визитата продължи с посещение на Кукления театър и Операта.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега