Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха организирана престъпна група за превеждане на незаконни мигранти през България

Разбиха организирана престъпна група за превеждане на незаконни мигранти през България

Организаторите на престъпната група са взимали между 3500 и 4500 евро на мигрант.

Специализираната полицейска операция е проведена днес на територията на София и Монтана от служители на Главна дирекция "Гранична полиция", под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Извършени са процесуално-следствени действия на 8 адреса, задържани са 11 души, след които и двама лидери на престъпната група.

Групата е извършвала незаконна дейност, свързана с набиране, укриване, превеждане и транспортиране на групи незаконни мигранти от Турция през България в посока Сърбия и страни от Западна Европа. Иззети са веществени доказателства – пистолет с празен пълнител, мобилни телефони, тефтери, таблети, лаптоп, СИМ карти, бяло вещество, наподобяващо амфетамин и др.

Граничните полицаи започват работа по пресичане на престъпната дейност преди няколко месеца. В хода на работата са проведени множество оперативно-издирвателни действия. Установени са членовете на организираната престъпна група, която била със строго определена структура и йерархия. Разкрити са конкретните задължения, които всеки изпълнява при осъществяване на незаконната дейност.

Задържаните са стопанисвали офис за бързи кредити  в ж.к. „Младост 1А“ в София. Те са изградили канал за транспортиране на нелегални мигранти през територията на страната. За целта са набирали шофьори от клиентите на офиса си, които са били в затруднено финансово състояние. Те са съпровождали леките автомобили, превозващи мигранти. Поддържали са връзка с другите водачи чрез мобилни приложения и своевременно са ги предупреждавали за наличието на полицейски патрули по маршрута. Ако някой от набелязаните клиенти е отказвал да участва в трафика на мигранти, е бил подложен на заплахи и побои.

В някои от случаите мигрантите са били транспортирани от турско-българската до българо-сръбската граница директно, а в други  транспортирането е ставало на етапи. Организаторите на престъпната група са взимали между 3500 и 4500 евро на мигрант.

Информацията е докладвана на Софийската градска прокуратура. Образувано е досъдебно производство по описа на РДГП – Аерогари.  Извършени са действия по разследването и са събрани множество доказателства за дейността на групата.

Днес осем от задържаните са привлечени като обвиняеми, като на седем от тях с прокурорско постановление е наложено задържане до 72 часа.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.


Снимка: МВР


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега