Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разкриха схема за нелегална търговия с опасни въздушни възглавници в интернет

Разкриха схема за нелегална търговия с опасни въздушни възглавници в интернет

Онлайн търговците били базирани в София, но продавали фалшивите резервни части не само у нас, но и в САЩ и Европа.

Разкриха схема за нелегална продажба на опасни въздушни възглавници в интернет. Онлайн търговците били базирани в София, но продавали фалшивите резервни части не само у нас, но и в САЩ и Европа.

Операцията е реализирана от ГДБОП, под ръководството на Софийска районна прокуратура. Установено е, че схемата разпространявала фалшиви части за над 20 от най-известните марки автомобили.

Участниците в престъпната дейност използвали най-известните местни и чуждестранни онлайн платформи за безплатно публикуване на обяви, като броят на продаваните артикули в тях надвишавал 280.

В рамките на извършени общо 5 обиска в столицата са иззети над 490 въздушни възглавници и множество компоненти за тях. Всичките били брандирани с отличителни търговски белези на най-широко разпространените автомобилни марки.

В един от домашните адреси били открити и иззети средствата, с които се е извършвала част от дейността по продажба: компютърни конфигурации, мобилни телефони, печати на фирми, касови апарати и много на брой товарителници от използваните куриерски фирми.

В жк. „Младост“ антимафиотите установили и складовото помещение, в което от внесените в страната компоненти се извършвало сглобяването на фалшивите въздушни възглавници. Освен че нарушавали правата на редица маркопритежатели процесът по сглобяването им не подлежал на последващ контрол, който да удостовери надеждността при използването им в автомобилите. 

Една от засегнатите търговски марки установила голямото закъснение във времето за отваряне при настъпване на инцидент, в сравнение с оригиналните, след като се сдобила с фалшификат именно от въпросните търговци.

Освен продажбите зад граница, вносът на висок брой катастрофирали автомобили в страната осигурявал перманентен пазар на установените фалшификати на местно ниво, уточняват от МВР.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега