Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Гвоздейков: Смених ръководството на БДЖ заради резултатите и безхаберието

Министър Гвоздейков: Смених ръководството на БДЖ заради резултатите и безхаберието

Според него до края на 2026 г. планът е да приключат всички инфраструктурни проекти, така че жп транспортът да стане по-бърз.

Реформата в БДЖ закъснява със 70 години. Смених ръководството заради резултатите и безхаберието. Европрокуратурата проверява изпълнителите на проекти. Някои си затварят очите за определени критерии. Възложител е НКЖИ, а изпълнителите са фирми, които създават консорциуми, защото не отговарят на изискванията. Някои от участниците фалират и възлагат дейности на подизпълнители. Резултатът е похарчени милиарди, без нищо направено. Това заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Според него до края на 2026 г. планът е да приключат всички инфраструктурни проекти, така че жп транспортът да стане по-бърз.

"Ползваме сериозен финансов ресурс от инструменти за инвестиции и не можем да покажем резултат. Положението е трагично. Искам да се извиня на ощетените от железопътния транспорт. Хората не заслужават това отношение. Нека от днес да ни светва червената сигнална лампа, че не бива да позволяваме това да се случва. Визията ми е стартиране на модернизацията отсега", заяви той. И допълни, че Европрокуратурата разследва усвояването на проекти от БДЖ.

По думите му подвижният състав трябва да се движи с максимална скорост 160 км/ч. "Това ще позволи разстоянието София - Пловдив да се изминава за един час. Дистанцията от София до Бургас трябва да бъде измината за максимум 3 часа и половина. Ландшафтът не позволява по-висока скорост, подобряваме старите трасета. На местата, където в момента се извършват ремонти, ограничението е 30 км/ч. Не търпя такова безхаберие и съм поел инициатива да започнем да подобряваме комфорта. Изпратили сме писма до доставчиците на подвижен състав, за да осигурят такъв, дори и втора употреба, който е от сравнително ново поколение, за да модернизираме наличния", обясни Гвоздейков. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега