Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разпитаха по скайп Митьо Очите по делото срещу Бенчо Бенчев

Разпитаха по скайп Митьо Очите по делото срещу Бенчо Бенчев

Днес по време на разпита Димитър Желязков е потвърдил версията на Бенчев, че са се срещнали случайно в Гърция, след което двамата са отпътували за Турция. Желязков отхвърлил тезата на обвинението, затова че е нощувал в един хотел с Бенчев в Турция.

Магистрати разпитаха чрез видеоконферентен разговор от софийския затвор Димитър Желязков-Очите по делото за лично укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, по което подсъдим е Бенчо Бенчев, съобщава Районният съд в Бургас. Днес по време на разпита Димитър Желязков е потвърдил версията на Бенчев, че са се срещнали случайно в Гърция, след което двамата са отпътували за Турция. Желязков отхвърлил тезата на обвинението, затова че е нощувал в един хотел с Бенчев в Турция.               

В съдебното заседание защитата направи искане, съдът отново да позволи Бенчев да напусне пределите на Република България за осъществяване на прегледи при двама медицински специалисти в Република Турция, на 16.07.2020 г. и на 05.08.2020 г.Районен съд – Бургас разреши на подсъдимия временно да напуска многократно пределите на страната за срок на връщане до 29.09.2020 г., за преглед и консултация в болница в гр. Истанбул, Република Турция.         

"За съда е безспорно, че до момента Бенчо Бенчев има безупречно процесуално поведение и изцяло съобразено с целите на настоящия процес – разкриване на обективната истина. За своето разрешение - подсъдимият да напуска пределите на Република България за лечение, съдът бе мотивиран от времевия период между двете уговорени посещения на лечебни заведения в Република Турция и задължителната 14-дневна карантина при евентуално завръщане през този период. Районен съд – Бургас отчете и периода, необходим на различните държавни органи да приведат в изпълнение настоящото разрешение на съда, в случай че определението влезе в сила", коментират още от Районния съд.         

Определението на съда може да бъде обжалвано или протестирано в 7- дневен срок пред въззивна инстанция.От съда информираха още, че следващото заседание по делото ще е на 30 септември, с изслушване на свидетели.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега