Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разрешиха нощен любителски риболов

Разрешиха нощен любителски риболов

Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков се разрешава извършването на любителски риболов през тъмната част на денонощието в периода от 1 юни 2013 г. до 1 декември 2013 г., съобщиха от ИАРА.

Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков се разрешава извършването на любителски риболов през тъмната част на денонощието в периода от 1 юни 2013 г. до 1 декември 2013 г., съобщиха от ИАРА.

Стартирането на пилотния проект за разрешаване на нощен риболов в няколко вътрешни водоема в страната и в определени участъци от река Дунав се постигна след множество работни срещи и обсъждания между ръководството на ИАРА и любители риболовци, представители на риболовни сдружения, клубове по спортен риболов и природозащитни организации.  

От следващия месец до началото на декември ще може да се залагат въдици нощем в язовирите “Жребчево“, “Искър“, Пясъчник“ в област Пловдив, язовир “Тракиец”, област Хасково, “Огоста”, област Монтана, язовир “Александър Стамболийски”, област Габрово, “Сопот”, област Ловеч, и язовир “Тича”, област Шумен.  

Нощен риболов ще може да се извършва и в седем града по поречието на река Дунав. В Силистра това ще е възможно на кейовата стена на пристанището до Варов център (западна част на Дунавски парк. В Русе ще става край бул. “Придунавски” – от болницата до лиман запад при корабостроителния завод. В Свищов рибарите могат да хвърлят на брега от Месокомбината до северната част на пристанищния комплекс. В Никопол е определено мястото от гребната база до Фериботния комплекс. Феновете на нощния риболов в Оряхово ще могат да го практикуват в ивицата от Фериботния комплекс до пристанището. В Лом е разрешено в територията от Митницата до Пенсионерския плаж, а Във Видин – от Колодрума до Баба Вида.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега