Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разрешиха строителство на дюните в Несебър

Разрешиха строителство на дюните в Несебър

Бургаският административен съд оповести решението си по делото след скандала "Дюни гейт" в Несебър. Според магистратите началникът на РДНСК без основание е отменил разрешението на строеж на несебърската фирма "СЛЕ груп" за парцела в местността Кокала.

Бургаският административен съд оповести решението си по делото след скандала "Дюни гейт" в Несебър. Според магистратите началникът на РДНСК без основание е отменил разрешението на строеж на несебърската фирма "СЛЕ груп" за парцела в местността Кокалу. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Освен това шефът на строителната инспекция трябва да плати и съдебно-деловодните разходи в размер на 1100 лв.

Скандалът по застрояването на тази част от крайбрежието избухна в началото на 2013 г., когато екоорганизации сезираха държавни институции, че багери заравняват дюни на юг от Несебър. По случая Бургаска окръжна прокуратура образува разследване. На няколко пъти срокът беше удължаван до произнасяното на експерти за това дали „дюни са дюните ”.

Бяха повдигнати и обвинения срещу кмета на община Несебър Николай Димитров и главният архитект на общината Валентин Димов за разрешението за застрояване на 29-те декара дюни. Първоначално двамата бяха отстранени от длъжност с решение на Окръжен съд Бургас, докато тече разследването, но Апелативният съд отмени това решение, като постанови, че те няма да попречат, тъй като всички свидетели по досъдебното производство вече са разпитани, а всички необходими материали вече са предадени на следствието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега