Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разследват созополския кмет за злоупотреби

Разследват созополския кмет за злоупотреби

Прокуратурата разследва кмета на Созопол Панайот Рейзи по две линии. Едно от досъдебните производства е след доклад на Сметната палата за злоупотреби при обществените поръчки, съобщава bTV.

Прокуратурата разследва кмета на Созопол Панайот Рейзи по две линии. Едно от досъдебните производства е след доклад на Сметната палата за злоупотреби при обществените поръчки, съобщава bTV.

Според инспекторите, Рейзи еднолично без търг е сключвал договори като е толерирал определени фирми. Има и съмнения за длъжностно присвояване в особено големи размери. Рейзи е разследван за най-големия обект на територията на общината, чието строителство се превърна в сага, започнала още през 2004-а - пречиствателната станция за отпадни води за 75 милиона лева по ОП „Околна среда".

Агенцията за държавна финансова инспекция е установила, че два пъти е плащано за подготвителни дейности на една и съща фирма. Самият Рейзи отрича. По думите му има сключен договор и парите си пристигат на етапи  „Те бяха държавни пари - 4 милиона от бюджета, 5-6 милиона от ПУДООС и т.н. Това е цялата история. Специално пък пречиствателната станция толкова проверки има направени там, на всички нива, ама каквито си помислите - прокуратура, ДАНС, ПУДООС, министерството последно беше поръчало независима оценка дали е определено правилно местото", коментира Рейзи.

Според окръжния прокурор на Бургас Красимира Кателиева обаче, през периода 2010 г. са присвоени пари, отпуснати по договор за ПУДООС към МОСВ за строително-монтажни работи за пречиствателна станция за отпадни води. Размерът предстои да бъде уточнен след извършване на всички експертизи по делото. Събирането на доказателства по делото не е приключило. Висящо е и досъдебното производство за злоупотреба с общински средства.

Кметът на Созопол еднолично, без търг, е дал на определени фирми ремонт на детска градина, доставка на храни за детските градини и сеч на дървесина. Това става ясно от информация, предоставена ни от държавната финансова инспекция. Става въпрос за над 584 000 лева. Инспекторите констатират, че тази практика поставя под съмнение как са изразходени средствата и чии интереси са защитени. Следващата година, установените нарушения са за над 1 милион 337 000 лева. На кмета Рейзи и главния юристконсулт на общината са съставени общо 19 акта за административни нарушения.

Досъдебни производства са образувани и срещу сегашния кмет на Несебър Николай Димитров и бившия на Приморско - Димитър Димитров. Разследванията на прокуратурата за тези кметове продължават вече години.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега