Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разтуриха поредно малко гето край "Славейков"

Разтуриха поредно малко гето край "Славейков"

На мястото бяха установени пришълци от Ямбол и Сливен - 15 възрастни и 7 деца.

Тази сутрин инспектори от дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" към Община Бургас, подпомогнати от служители на ОДМВР, разтуриха поредното нововъзникнало малко гето край ж.к. "Славейков", в района на бившата зеленчукова борса. На мястото бяха установени пришълци от Ямбол и Сливен - 15 възрастни и 7 деца.

При днешната акция групата от Сливен и Ямбол най-напред беше отведена за проверка във Второ РПУ, за да се установи дали в нея има издирвани лица. Общинските инспектори раздадоха маски на всички. С маски бяха самите те, както и колегите им от Полицията. Пришълците бяха изведени от Бургас и извозени по местоживеене със съдействието на "Бургасбус". Ако решат да се върнат, ще бъдат посрещнати и изпратени по същия начин, категорични са от Общината. Импровизираните заслони и леки постройки в малкото гето днес бяха разрушени, а отпадъците премахнати.  Автобусът, който извози самонастанилите се роми, ще премине през пълна дезинфекция.

В непосредствена близост минава железопътна линия. Припомняме Ви, че на същото място, през 2009 г. преминаващ влак смаза там 2-годишно дете от подобен катун. Въпреки това, минимум четири пъти годишно от местната власт прочистват мястото от нови пришълци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега