Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съветници настояват служители на Обществен ред да дежурят в парковете и градинките

Съветници настояват служители на Обществен ред да дежурят в парковете и градинките

Докладната е внесена от името на Манол Тодоров, Живко Табаков, Стоян Грозев и Костадин Андонов от Движение "България на гражданите". Целта е превенция на противообществените прояви и престъпленията.

Общински съветници настояват служители на дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" да дежурят в парковете и градинките в Бургас с цел превенция на противообществените прояви и престъпленията. Докладната е внесена от името на Манол Тодоров, Живко Табаков, Стоян Грозев и Костадин Андонов от Движение "България на гражданите".

Представителите в местния парламент изтъкват, че традиционно в топлите месеци посещението на тези зони за отдих многократно се увеличава. Паралелно с това обаче расте и замърсяването и нанасянето на щети по парковото обзавеждане. Традиционно парковете и градинките се изпълват с хора в часовия диапазон между 17:00 и 21:00 часа, когато бургазлии и гостите на града търсят прохладата на зелените пояси. Кошчетата за отпадъци често се препълват, от тези които спазват реда. Така в един момент се генерират боклуци и в зелените площи. 

Освен това, според съветниците от ДБГ, малки и големи често местят пейките, както и едрогабаритни отпадъци като автомобилни гуми и шкафове, например. В последствие тези боклуци остават в зелените площи. Според Тодоров, Табаков, Грозев и Андонов, едно от най-лесните решения на този проблем е осигуряването на "респектиращо присъствие" на дежурни от УКОРС. Паралелно с това е необходимо и поставянето на забранителни табели, които да напомнят на гражданите кои действия са нередни.

В подкрепа на докладната, по същото време в Общински съвет е постъпила и подписка от живущите на улиците "Цар Шишман", "Съгласие" и "Цар Петър". Те се оплакват от продължаващото присъствие на лица от ромски произход, често предлагащи хомосексуални услуги, в района на градинката на Старата поща. Местните се жалват, че всеки ден от 17:00 до 1:00 часа там се наблюдават какви ли не противообществени прояви като разсъбличане на тези лица, уриниране и дефекиране, неприлични предложения и др. Нерядко се наблюдавали и нападения и грабежи. Въпреки опитите на полицията да ги контролира, те се появявали обратно в момента, в който патрулната кола на МВР си отидела.

Жителите на района настояват местните власти да предприемат необходимите мерки, така че да защитят тях, семействата и децата им.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега