Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Френският фестивал "TOUS COURTS" гостува в Бургас с кино блок за скейт култура

Френският фестивал "TOUS COURTS" гостува в Бургас с кино блок за скейт култура

"Модерният скейт" от 2014 година, с режисьор Антоан Бес, "Загубен в Каранца" от 2019 година, с режисьор Марин Труд, и "Докато не стигнем Изтока" от 2018 година, с режисьор Мехди Рондельо, са кино лентите, с които ще се "отлепите" от земята.

Кино блок, включващ три интересни прожекции за суб културата, ще бъде представен на Международния филмов фестивал Бургас'2020. До петото издание на любимото кино събитие остават броени дни. Стартът ще бъде даден на 18 юли /събота/ на открита сцена "Охлюва", от 21.15 часа. Всички прожекции са с вход свободен.

"Модерният скейт" от 2014 година, с режисьор Антоан Бес, "Загубен в Каранца" от 2019 година, с режисьор Марин Труд, и "Докато не стигнем Изтока" от 2018 година, с режисьор Мехди Рондельо, са кино лентите, с които ще се "отлепите" от земята и ще забравите за гравитацията. Те ще бъдат представени последователно на 21 юли /вторник/ в арт градината на галерия "Георги Баев" /на бул. Демокрация 6/. Специален гост ще бъде Дени Алканиз, организатор на френския фестивал "TOUS COURTS", един от най-престижните форуми за късометражно кино във Франция - в Екс ан Прованс.

Скейтбордингът е преди всичко култура на свободния дух. Тя повлича след себе си интереса на своите фенове, като не оставя безразлични и случайните минувачи, които трудно прикриват възхищението си пред магията на триковете. Запечатването на движенията в кадри и видеа е неизменна част от практикуването на този спорт, предоставяща възможност на скейтърите не само да се изявяват в социалните мрежи, но и да подобряват и анализират своите умения. Възникнала по този начин, симбиозата между киното и скейт културата става не само неизбежна, но и съвсем логична. Именно тя провокира французина Дени Алканиз в подбора на филми на скейт тематика, които той лично ще представи специално за зрителите на Международен филмов фестивал Бургас.

Първият филм - "Модерният скейт", е с елементи на игрално и документално кино. Проследява  историята на банда фермери и скейтъри, живеещи в едни от най-отдалечените кътчета на Дордон. Сюжетът на "Загубен в Каранца" разказва за Пабло Каранца, който след дълги години въздържание и борба със зависимостта си отново се връща към твърдите наркотици. Сам в своя апартамент, потънал в угризения и чувство на вина, Пабло решава да се изповяда на първата си любов, като ѝ оставя едно последно гласово съобщение. "Докато не стигнем Изтока"  ще ви понесе към едно дълго пътешествие през Европа, тръгващо от Рен и стигащо до Петербург, в което екип от документалисти спонтанно и поетично следват изживяванията на младата художничка Тао. По пътя си със своя скейтборд, тя преминава през различни граници, култури, пейзажи и цветове за да разбере себе си, другите и най-вече какво се случва с младите в стария континент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега