Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РДПБЗН - Бургас предупреждава за опасност от пожари

РДПБЗН - Бургас предупреждава за опасност от пожари

Във връзка с очакваните високи температури и опасност от възникване на пожари в горите и земеделските земи, РДПБЗН - Бургас напомня:

Във връзка сочакваните високи температури и опасност от възникване на пожари в горите иземеделските земи, РДПБЗН - Бургас напомня:

Не се допуска паленето на открит огън,тютюнопушенето и паркирането на моторни превозни средства в площите с посеви ина разстояние, по-малко от 50 метра до тях, от настъпването на восъчна зрялостдо окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.

В земеделските земи и извън тях (слогове икрайпътни ивици) не се разрешава паленето на стърнища и други растителниостатъци и използването на открити огнеизточници.

Забранява се по време на пожароопасният сезон вгорските територии паленето на открит огън и извършването на огневи работи наразстояние, по-малко от 100 м. от границите на горските територии.

Не е допустимо изхвърлянето на неизгасеникибритени клечки и фасове в горима и леснозапалима среда. Всички моторни превозни средства, коитонавлизат в горите, трябва да са технически изправни, с изпускателна уредба,недопускаща отделянето или изхвърлянето на искри.

Да не се изхвърлят стъклени бутилки - дефектипо тях могат да имат ефекта на лупа, което да доведе до запалване на сухи тревии растителни остатъци.

Разчистването на сухи клони и отпадъци в горскиучастъци трябва да става чрез извозването им на определените за това места.Забранено е унищожаването им на място чрез изгаряне. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега