Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Редица държави призоваха свои граждани да напуснат Украйна

Редица държави призоваха свои граждани да напуснат Украйна

Вчера, освен САЩ, препоръки към гражданите си да напуснат Украйна отправиха и властите на Великобритания, Нидерландия, Латвия, Норвегия и Япония.

Русия разполага с войски да нахлуе в Украйна „по всяко време“ и американските граждани трябва да напуснат страната в рамките на следващите 48 часа, предупредиха САЩ. Инвазията може да започне с въздушни бомбардировки, които биха затруднили заминаването и ще застрашат цивилните, каза вчера Белият дом. Междувременно продължават опитите за деескалация на напрежението чрез дипломация. 

Изявлението на Съединените щати накара много държави да отправят нови предупреждения към гражданите си в Украйна, съобщава БНР

Днес и Германия посъветва своите граждани да напуснат Украйна. "Ако в момента сте в Украйна, тогава помислете дали престоят ви там е необходим. Ако не, напуснете в краткосрочен план", се казва в съобщението на външното министерство в Берлин. Същото нареди и американското посолство в Киев на част от персонала на мисията, предаде Франс прес. 

Вчера, освен САЩ, препоръки към гражданите си да напуснат Украйна отправиха и властите на Великобритания, Нидерландия, Латвия, Норвегия и Япония. С подобни препоръки излязоха властите в още редица страни, сред които Белгия, Естония, Канада, Израел, Кувейт, Австралия, Нова Зеландия.

Швейцарското външно министерство посъветва днес жителите на страната да се въздържат от туристически и други пътувания до Украйна, които не са наложителни.

Швеция все още няма намерение да евакуира своите граждани от Украйна, но ги призова да се подготвят за спешно напускане на страната, ако е необходимо. 

По-рано Украйна призова гражданите си към спокойствие на фона на нарастващите притеснения за руска инвазия. 

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че руските сили сега са „в състояние да предприемат голяма военна акция“. Той заяви, че администрацията не знае дали руският президент Владимир Путин е взел окончателно решение за нахлуване.

Според Съливан Кремъл търси претекст, за да оправдае военните действия, които според него могат да започнат с интензивни въздушни бомбардировки. Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че ще говори с руския си колега Сергей Лавров по-късно днес в последен опит да предотврати евентуална инвазия в Украйна.

 „Продължаваме да виждаме много тревожни знаци за руска ескалация, включително нови сили, които пристигат на украинските граници", каза Блинкън на пресконференция във Фиджи.

„Ако президентът Путин реши да предприеме военни действия, ние бързо ще наложим тежки икономически санкции в координация със съюзници и партньори по целия свят. Ще подсилим способността на Украйна да се защитава, ще подкрепим и нашите съюзници на източния фланг на НАТО", каза Блинкън.

За по-късно днес е насрочен и разговор между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. 

Междувременно Съединените щати съобщиха, че ще разположат още 3000 войници в Полша и че се очаква те да пристигнат там следващата седмица.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега