Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Редица инициативи в Бургас за Международния ден на доброволеца

Редица инициативи в Бургас за Международния ден на доброволеца

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

Днес отбелязваме Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. На този ден обществото отдава своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място. 

Областен съвет на БЧК-Бургас организира тържествено честване на Международния ден на доброволеца, което ще се проведе от  13.30 часа в зала „Компас" на Хотел „България“. Над 30 грамоти ще бъдат връчени на изявени доброволци, включили се в кампаниите и инициативите на БЧК през годината.

Грамотите ще бъдат връчени от д-р Нено Ненов - председател на областната червенокръстка организация град Бургас. Гости на тържеството ще бъдат представители на Областна и общинска администрация, партньори, симпатизанти и приятели на червенокръската идея.

За Международния ден на доброволеца ще има и  чаено парти  пред Община Бургас. То започва в 12:30 ч. днес и се организира от Младежки  информационен консултантски център Астика – Бургас. Младежите ще раздават на минувачите чаши с чай и дребни сладки на фона на ефектен декор. Целта е да привлекат повече хора към доброволческата кауза.

За да отбележат празника клуб Екология към БМЧК ще направи един символичен зелен подарък на родния ни град. На Никулден от 14:00 часа в Борисовата градина, к-с „Възраждане” доброволците на Българския младежки Червен кръст ще посадят две иглолистни дървета, закупени със средствата събрани от фондонабирателната кампания „Оцвети листо, посади дърво“.

На място ще бъдат изкопани две големи дупки, готови да приемат бъдещото поколение дръвчета.  „Ние искаме да поканим всеки, който желае да се присъедини към нас и да участва в засаждането. Искаме също да благодарим на всички граждани на община Бургас, които се включиха в нашите акции и решиха да дарят от своите средства за тази кауза, включително и на всички медии за съдействието и отразяването на кампанията. Надяваме се всеки допринесъл да присъства на засаждането и заедно да покажем, че за Бургас природата и екологията са от значение“, коментират бургаските доброволци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега