Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българите най-големи песимисти в ЕС за финансите си през 2013-а

Българите най-големи песимисти в ЕС за финансите си през 2013-а

България е в групата на седем страни-членки на ЕС с най-песимистични очаквания по отношение на финансовото състояние на домакинствата през 2013 г., сочи последен анализ на Евростат.

България е в групата на седем страни-членки на ЕС с най-песимистични очаквания по отношение на финансовото състояние на домакинствата през 2013 г., сочи последен анализ на Евростат. Според тази своеобразна статистика най-големи песимисти в ЕС са гърците с около 45 процента негативно очакване за финансовото си бъдеще догодина.

Плътно след тях са гражданите на Унгария, Малта и Португалия. България също е в тази група на песимистите заедно с Литва и Италия с ниво на песимизъм под 40 на сто. Най-оптимистично настроени за финансовото си бъдеще догодина са гражданите на Дания, Норвегия и Люксембург, където нивото на песимизъм е под 10 на сто.

В "групата на оптимистите" попадат още Финландия, Англия, Румъния, Естония и Холандия. В "златната среда" или в групата на реалистите за финансовото бъдеще на домакинствата са представителите на Полша, Белгия, Франция, Германия, Чехия и останалите страни на ЕС.

Според анализа на Евростат около 54 на сто от анкетираните европейци по отношение на финансовото им състояние очакват то да остане същото, 14 на сто са оптимисти и очакват ситуацията да се подобри, а 25 на сто са песимисти и очакват ситуацията да се влоши. Европейската статистика отчита също, че около 25 на сто от жителите на ЕС живеят във финансови трудности, като ситуацията между 2008 г. и 2010 г. се е влошила в 17 от 27-те страни-членки на ЕС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега