Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Регионалният министър: До два месеца откриваме основната част на "Арена Бургас" /Видео/

Регионалният министър: До два месеца откриваме основната част на "Арена Бургас" /Видео/

"До два месеца ще бъде завършен първият етап, който включва въвеждането в експлоатация на основната зала, паркинга и площите на партера. За втория етап ще остане фитнесът, СПА-то и ресторантът. Колкото по-рано пуснат залата в експлоатация, толкова по-добре.", коментира Шишков.

Строителят има ангажимент да завърши първия етап с основната част на зала "Арена Бургас" в срок до 2 месеца. Това обяви регионалният министър арх. Иван Шишков на брифинг в морския град. 

"До два месеца ще бъде завършен първият етап, който включва въвеждането в експлоатация на основната зала, паркинга и площите на партера. За втория етап ще остане фитнесът, СПА-то и ресторантът. ДНСК ще помага на надзора да събира документи, защото колкото по-рано пуснат залата в експлоатация, толкова по-добре.", коментира Шишков.




Той подчерта, че е потвърдил на строителя готовността на държавата да помага. От своя страна зам.-министърът на спорта Петър Георгиев уточни, че подписаният протокол в петък между Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и изпълнителя не касае нови средства, а само тези, които са заложени за строителство.

"Тази зала е изключително важна, защото тя е достатъчно голяма и става за лека атлетика. Единствената у нас закрита зала за лека атлетика е зала „Фестивална“, но тя е много остаряла. Заради това строителството на „Арена Бургас“ е изключително важно. Град Бургас и региона ще имат едно уникално съоръжение", добави министърът.





Припомняме, че днес той инспектира важни обекти за региона. По-рано през деня беше на Северния обход и коментира, че  до края на годината движението по  така нареченият „тромпет“, може да бъде пуснато, така че трафикът от Сарафово към Бургас да не е затруднен, както в момента. 

Заедно с него по време на проверките са и заместник-министърът на спорта Петър Георгиев, председателят на УС на АПИ Иво Иванов, членът на УС на АПИ инж. Десислава Паунова и зам.-министърът Захари Христов,  кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител проф. Мария Нейкова.


Публикувахте от PoligrafF.net в Понеделник, 28 ноември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега