Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Рекорден трафик в небето над България след пандемията

Рекорден трафик в небето над България след пандемията

РВД обслужи 3082 полета

За пръв път след началото на пандемията, в неделя BULATSA обслужи без закъснения 3082 полета над България,  съобщават от РВД /Ръководство на въздушното движение/. След отпадането на ограниченията за превоз на пътници, през второто тримесечие на 2022 г. се наблюдава интензивно възстановяване на броя на полетите. Нивата на трафика варират между 85-95% на дневна база спрямо броя на полетите през 2019 г., като през уикендите достигат и до 98%. 

До момента има регистрирани единични случаи, в които са преминати 100% от нивата през съответния ден на 2019 година. Очаква се трафикът в нашето въздушно пространство да продължи да се възстановява, като се наблюдава известно изместване на запад в потоците и концентриране в централните сектори поради войната между Русия и Украйна.

Ключово значение за бъдещото развитие ще има продължението на конфликта, цените на енергийните носители и влиянието им върху световната икономика и  пандемията от COVID-19 . Важен фактор ще бъде и способността на летищата и на авиокомпаниите да се справят с пиковото търсене, тъй като поради липса на персонал в тези две звена се отменят полети.

Ръководителите на полети в РВД са подготвени за нарасналия трафик и са предприети всички мерки за безопасно обслужване на полетите. Очакваните най-високи стойности са през юли и август.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега