Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ремонтът на Мостика може да приключи предсрочно

Ремонтът на Мостика може да приключи предсрочно

Основните ремонтни дейности на мостик и остров Св. Анастасия да приключат преди старта на активния туристически период е амбицията на местната администрация. Това каза заместник-кметът Атанаска Николова пред радио "Фокус". По проект до края на годината трябва да приключат всички дейности.

Основните ремонтни дейности на мостик и остров Св. Анастасия да приключат преди старта на активния туристически период е амбицията на местната администрация. Това каза заместник-кметът Атанаска Николова пред радио "Фокус". По проект до края на годината трябва да приключат всички дейности. 

"През зимата не можеше активно да се работи както по реконструкцията на сградите на острова, така и на мостика. Сега фирмите изпълнители започнаха активно да работят и се надявам да ускорят и да компенсират забавянето от зимата. По договор строително-монтажните работи трябва да приключат този септември, но амбициите са ни основните реставрационни и ремонтни дейности да приключат още през юни, за да може да има някакъв достъп за бургазлии и гостите на града, които искат да посетят и острова и моста. Имаме обещания от изпълнителите да ускорят работа и да приключат преди сроковете си по договор", каза зам.-кметът. 

В обхвата на проекта за "Културно-историческото наследство на остров Света Анастасия и град Бургас - атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", освен реставрация на сградите на острова, които са културно наследство - голямата манастирска сграда, малката такава, магерницата ще стане ресторант "100г назад". В голямата манастирска сграда пък ще има 2-3 килии, които да функционират като хотелски стаи, в малката манастирска сграда също ще има хотелска част. 

Николова посочи още, че реставрационните дейности ще започнат месец май, тъй като работата по църквата и манастирската сграда изискват по-добро време, но по останалите сгради където има чисто ремонтни дейности се работи на място. Работи се и по благоустрояването на островното пространство където ще има и сцена на открито, лекарна, подменя се ел. захранването и ВиК инфраструктурата. На място ще има и малка пречиствателна станция.

"Много са задачите, но изпълнителя е представил работната си програма, с която ще навакса зимните месеци и ще финализира през септември. Паралелно с това се подготвя маркетингова стратегия и процедура за доставка на оборудването, което да бъде в полза на презентацията и визуализацията на културно-историческото наследство", обясни Николова. 

На о. Св. Анастасия ще има и модерен интерактивен музей, който с помощта на нови технологии ще презентира културно-историческото наследство. Тя уточни, че в същия дух вървят и работите по моста.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега