Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Реновират графичната база "Тодор Атанасов" край Морето

Реновират графичната база "Тодор Атанасов" край Морето

НХА вече три години подготвя студенти по „Графика и книга“, които ще използват базата

Графична база „Тодор Атанасов“ ще стане „Младежки център на изкуствата“. Зад идеята за възстановяването на сградата застават „Националната художествена академия“ и фондацията на Обединената велика ложа на България (ОВЛБ) Фондацията на ОВЛБ - „Благотворителност и милосърдие“ ще подкрепя финансово проектът на „Националната художествена академия“ (НХА) - филиал Бургас да превърне западащата сега графична база в модерен „Младежки център на изкуствата“, като основната дейност ще се запази. 

„Такива бази са много малко в световен мащаб, те са ценност, която би трябвало да се съхрани, да носи популярност и да привлича“, обясни проф. Светозар Бенчев, който е декан на Факултета по изящни изкуства в НХА. Той каза също, че академията вече три години подготвя студенти по „Графика и книга“, които ще използват базата. Ще я използват и множество чуждестранни студенти от стотици университети, с които НХА има подписани споразумения по програмата „Еразъм“.

Сградата ще бъде реновирана, за да се създадат условия за създаване и съхранение на произведения на изкуството. Освен това, ще бъде оборудвана с необходимата техника. Всяка база от такъв тип трябва да има човек, който да осъществява процесите по създаването на графичен отпечатък (умдрукер), както и да поддържа сградата. НХА разполага с такава щатна бройка и това дава възможност веднага да се направи първата стъпка.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега