Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служебният кабинет освободил главния секретар на МВР заради протестите

Служебният кабинет освободил главния секретар на МВР заради протестите

Според мотивите при неутрализиране на протеста служителите на МВР са допуснали грешки от организационен и тактически порядък.

"Правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи - главен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекратени във връзка с нарушение на основни принципи за работа в МВР, изразяващо се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е накърнил престижа на МВР както пред служителите на МВР, така и пред обществото". Това се посочва в мотивите към предложението на служебното правителство за освобождаването му, публикувани в информационната система за правна информация на Министерския съвет, съобщи "Дарик".

"Като висша професионална длъжност в МВР главният секретар е длъжен да планира, организира и контролира основните дейности в Министерството на вътрешните работи и да отговаря за изпълнението им. Той носи отговорност за действията на МВР, насочени срещу започналите на 9 юли 2020 г. и продължили до края на 2020 г. протести срещу разрастващите се корупция и беззаконие в управлението на страната, както и срещу ограниченията на свободата на словото", се посочва в текста.

Според мотивите при неутрализиране на протеста служителите на МВР са допуснали грешки от организационен и тактически порядък. Въпреки твърденията на главен комисар Иванов, че операцията на полицейските органи е "перфектно организирана" и са се справили "професионално", вечерта на 2 септември 2020 г. в столицата напрежението между органите на реда и протестиращите ескалира и се допуснаха сблъсъци, се казва още в мотивите. Отбелязва се, че са пострадали в различна степен лица с агресивно поведение, но също така и мирни протестиращи граждани, и журналисти.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега