Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Риба и морски дарове за остър ум и повече спокойствие

Риба и морски дарове за остър ум и повече спокойствие

Специалистите препоръчват да обогатим седмичния си хранителен режим с около два приема на риба и морски дарове, особено при бременни жени и такива в детеродна възраст.

От деца слушаме колко полезни са рибата и морските дарове, но някак “съветите на баба” често оставят у нас недоверие. Е, в този случай, специалистите са съгласни. Рибата и морските дарове са особено полезни за мозъка - доказано подобряват паметта, дори според някои изследвания повишават IQ-то ни, борят стреса и депресията.

Една от причините са Омега-3 мастните киселини. Те се съдържат и в някои ядки и семена, в градинския чай, но най-добрият източник остават морските храни като стриди, калмари, аншоа, сардини, скумрия, сьомга, риба тон, херинга и други. Тези мастни киселини играят важна роля в поддържането на структурата и работата на невроните. Освен това се борят с инфекциите.

Приемът на Омега-3 е експериментално прилаган при пациенти, страдащи от депресия, биполярно разстройство, посттравматичен стрес и дори психоза. Резултатите са доста положителни, което прави тези храни особено полезни при натрупан стрес, умора и депресивни състояния.

Комбинацията от Омега-3, йод и витамин D, съдържаща се в рибата и морските дарове, доказано ни правят и по-умни. Как? Според група британски учени от Кралския колеж в Лондон, при любителите на рибата се наблюдава до 14% увеличение на мозъчния център на паметта. В тази връзка, приемът на морска храна се препоръчва и като превантивна мярка срещу деменция и мозъчни заболявания като Алцхаймер.

Специалистите препоръчват да обогатим седмичния си хранителен режим с около два приема на риба и морски дарове, особено при бременни жени и такива в детеродна възраст.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега