Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители излизат на протест, искат видеонаблюдение в детските заведения и училищата

Родители излизат на протест, искат видеонаблюдение в детските заведения и училищата

Проявата е национална, но за сега е потвърдена организация само в София.

Зачестилите случаи на агресия между деца, посегателства от страна на преподаватели и възпитатели, напрежение в детските градини, яслите и училищата са ясно доказателство, че нещо в системата не работи както трябва. На това мнение са група столични родители, които организираха чрез социалните мрежи протест срещу насилието.

Проявата е национална, но за сега е потвърдена организация само в София. Протестът ще се състои на 10-и май, от 11 часа, на ул. "Оборище" № 44, където cе намират дирекциите "Здравеопазване" и "Образование" към Cтолична община. Списъкът с исканията на родителите съдържа 11 точки.

На първо място те настояват за строг контрол в детските и учебните заведения, проверки, инспекции и експертизи, които да се извършват от независим орган, неназначен от директорите на съответните заведения. Родителите настояват и за високотехнологично видеонаблюдение в сградите и дворовете на училищата и градините, както и уволнение за всеки педагогически кадър, за когото се докаже, че е проявил агресия срещу дете.

В декларацията на протеста влиза и изискване за лимит на децата, обгрижвани от една медицинска cеcтра или педагог (по един кадър на вcеки пет деца) и да cе редуцира броят на децата в група (не повече от 20). Родителите настояват и пълно изключване на телевизионни и компютърни системи, извън необходимите за образователна цел средства.

Сред "по-бутиковите" искания е въвеждането на т.нар. Берлински адаптационен модел, според който родител има право да придружава детето си в яслата до три часа дневно, за да се улесни привикването на детето към новата среда. Организаторите на протеста настояват и за ежемесечни оценки на персонала на детското или учебното заведение. Те ще се дават от родителите и ще бъдат обвързани с възнагражденията на съответните служители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега