Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители на деца с увреждания: Искаме да отглеждаме децата си с достойнство!

Родители на деца с увреждания: Искаме да отглеждаме децата си с достойнство!

"Не искаме да сме заложници на децата си! Не искаме социални помощи и ограничения! Искаме да отглеждаме децата си с любов и достойнство!". Това мото обединява родители на лица с увреждания от цялата страна. В началото на месец април те ще излязат на протест, за да споделят трудностите, с които им се налага да се сблъскват всеки ден.

"Не искаме да сме заложници на децата си! Не искаме социални помощи и ограничения! Искаме да отглеждаме децата си с любов и достойнство!". Това мото обединява родители на лица с увреждания от цялата страна. В началото на месец април те ще излязат на протест, за да споделят трудностите, с които им се налага да се сблъскват всеки ден.

Исканията им са за реформи, които да им позволят да осигуряват нормален и пълноценен живот на своите рожби. Организацията се осъществява в социалната мрежа Facebook. Основният протест ще се състои в София, на пл. "Народно събрание". Бургаските родители ще се включат в инициативата със солидарна проява. Датата е 3-ти април, а мястото - пл. "Тройката".

"Хората с увреждания оцеляват не благодарение на смислена институционална политика, а с помощта на паралелна социална и здравна система, посредством благотворителност. Настояваме Министерството на здравеопазването да осигурява безплатно всички помощни средства, касаещи здравето на децата/лицата с увреждания, а за целта е необходимо да се изготви подробен и изчерпателен електронен регистър на децата/лицата с увреждания по заболявания", заявяват организаторите на протеста.

В този регистър трябва да се вписва и информация относно каква терапия и с каква продължителност следва да бъде извършвана на всяко дете/лице. Според родителите, това ще помогне да се спре нелегалния внос на лекарства, включвайки високоефективните препарати в реинбурсния списък на Национална здравно осигурителна каса.

Родителите настояват още за специализиран пакет от образователни услуги, които да са ориентирани към нуждите на децата с увреждания. Освен това, според тях родителят, ангажиран с отглеждането на това дете, трябва да бъде обезпечен със средната за страната работна заплата. Това ще позволи нормално съществуване, тъй като тези родители няма как да започнат работа и от това страда семейният бюджет, който и без това е обтегнат заради скъпо струващите препарати и помощни средства.

Тези и подобни искания и предложения ще отправят родителите към премиера, министрите на образованието, здравеопазването и труда и социалната политика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега