Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Родителска среща“ пред Общината

„Родителска среща“ пред Общината

"Децата ни са здрави, не желаем да ги тестват", казаха недоволни родители

Бургаски родители се събраха на импровизирана „родителска среща“ на площада пред сградата на община Бургас. Те се обявиха против задължителното тестване на децата, което според тях може да окаже негативно влияние на психиката им. 

„Не желаем да си тестваме децата, независимо с какъв тест. Това ще се отрази зле на децата, всяко дете се притеснява. Децата ни са напълно здрави, не виждам смисъл от тестове. Ако бяха болни – да, но не са. Не съм съгласна напълно здрави деца да бъдат тествани два пъти в седмицата. Категорично няма да си пусна детето на училище, докато има тестове. Ще остане онлайн, за съжаление“, каза пред PoligrafF.net Диана Генчева, родител. 

Към недоволните родители се присъединиха и активисти на конкретна политическа пария. Родителите обаче категорично обявиха, че не искат събранието им днес да бъде политизирано и се разграничиха от всякакви предизборни агитации. 

„Не сме събрали под прозорците на кмета да правим революции. Дойдохме за да обсъдим помежду си въпроса с тестовете, да си помогнем с идея и предложения какво да правим“, каза друг от родителите. И продължи: „Никой не ни е питал „за“ или „против“ тестовете сме. Къде са училищните настоятелства? Дори заповедта на министъра не е публикувана още. Аз искам моето дете да ходи на училище присъствено. Въпросът въобще не е в тестовете. Въпросът е в организацията на обучението и образованието. Имам съмненията, че най-удобно е да няма образовани хора“.

Подобно мнение изрази и друг родител – Петя Стойкова. „Това, което се случва в момента е абсурдно. Бяхме приканени от училищата да подпишем декларации за нещо, което нямаме идея как ще се случва. Как ще се правят тестовете? Кой ще ги прави? Какво представляват? Всичко това, най-малкото буди недоверие“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега