Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родни рибари се хвалят с необичаен улов - в морето има сьомгова пъстърва, но цацата изчезна

Родни рибари се хвалят с необичаен улов - в морето има сьомгова пъстърва, но цацата изчезна

Оказва се, че сьомговата пъстърва не е единственият необичаен за Черно море вид, забелязан от рибарите през последните години.

С необичаен улов на сьомгова пъстърва се хвалят все повече рибари от Бургас и Варна. Видът, който е типичен за Средиземно море, най-често се закачал на въдиците в района на пристанищата. Любопитно за него е, че живее както в сладка, така и в солена вода. Първите екземпляри били хванати от родните рибари още миналото лято, а морските вълци предполагат, че рибата е дошла от развъдници в съседни морета, предава NOVA.

Оказва се, че сьомговата пъстърва не е единственият необичаен за Черно море вид, забелязан от рибарите през последните години. Останалите са морска хиена, ципура, минокоп, морска врана, каменна риба, син краб.Тази година дребната медуза се появила необичайно рано. Рибарите го отдават на топлата зима, която ускорила размножаването ѝ. Те обаче не са радостни от увеличаващата се популация на този вид, защото екземплярите пълнят мрежите и задушават рибата.

Рибарите в Царево си имат свое обяснение са всички необичайни процеси, които се случват в родните води на Черно море през последните години. Смятат, че те се дължат на промените в климата и последствията от войната в Украйна.Сред аномалиите е и липсата на хамсия и цаца.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега