Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Драганов: Това лято България ще обслужи над 7 млн. туристи

Румен Драганов: Това лято България ще обслужи над 7 млн. туристи

Това лято България ще обслужи над 7 млн. български и чуждестранни туристи и ще създаде 320 хил. работни места. Това каза за Фокус Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Това лято България ще обслужи над 7 млн. български и чуждестранни туристи и ще създаде 320 хил. работни места. Това каза за Фокус Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Той прогнозира сериозен летен сезон основно поради кризата на руския пазар и спадът, който е от европейския пазар и общата конюнктура на европейските пазари, в следствие на разликата, която се получава във валутните курсове между разплащането в долари, английски лири, швейцарски франкове, японски йени и евро.

Драганов уточни, че се очаква спад от руския пазар, който към момента ще е в рамките на 30% и добави, че в последните дни се очертават и положителни тенденции, като една от тях е, че България остава на картата на чартърните полети от Русия, т.е за разлика от други дестинации, където има доста по-драстично намаляване на чартърните програми, България остава в листа на чартърните програми на руските туроператори.

„Промяната на курса на долара спрямо еврото прави по-благоприятни цените от Русия, с тенденция това да подобрява цената на пакета, тъй като Русия закупува нефтопродуктите си в долари и основните ѝ разплащания са доларови. Това донякъде ще компенсира намаляването на руската рубла”, обясни Румен Драганов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега