Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Петков: Ако не се сформира правителство, ефектът за България ще бъде лош

Румен Петков: Ако не се сформира правителство, ефектът за България ще бъде лош

В коментара си за предложения от Слави Трифонов състав на кабинет, Петков каза, че усещането за власт е заболяване, което се разпростира твърде бързо, независимо от височината на този, който иска да я експлоатира.

Ако не се сформира правителство, ефектът за България ще бъде лош. Това заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков. Пред медиите той определи изминалата предизборна кампания като такава не на избор на политики, а на избор на политически формации – прецедент от 1990 година насам. Петков подчерта необходимостта от стабилност и добави, че ниската избирателна активност се дължи на липсата на политически дебат, за което основна вина носят ГЕРБ и „Има такъв народ“, съобщават от пресцентъра на АБВ. 

„Трети избори за тази година ще бъдат изключително лошо не като резултат, а като факт и избирателната активност ще бъде още по-малка. Парламентът трябва да намери решение, което да даде глътка въздух институционално на българите. С мотивирани промени в този състав на сегашното правителство то трябва да получи парламентарна подкрепа. Ами ако Борисов реши да се пошегува и подкрепи този кабинет на Трифонов? Аз ако съм на негово място, ще го подкрепя и ще гледа и ще се забавлява после 6 месеца и ще пита "Какво стана с това, и с това...". Само че цената ще я платим ние".

Петков коментира още, че спекулацията със създаване на условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина в крайна сметка доведе до обслужване на ДПС от страна на „Демократична България“ – предупреждение, което АБВ отправи преди месеци. В коментара си за предложения от Слави Трифонов състав на кабинет, Петков каза, че усещането за власт е заболяване, което се разпростира твърде бързо, независимо от височината на този, който иска да я експлоатира. Колкото до начина, по който бяха предложени министрите за новия кабинет, той го определи като вулгарен и посочи смущаващи елементи в проектосъстава на министерски имена.     

„Министърката на регионалното развитие е брокер в една американска компания, енергийният министър е директор на друга американска компания. Образователната министърка е доскоро служител на „Америка за България“. Сигурно има и нормални хора в предложението за кабинет, но продължавам да не получавам отговор на въпроса какви са очакванията на заложните къщи от този състав на правителство и какви са очакванията на това правителство от заложните къщи, защото след като Николай Василев веднъж осигури продажбата на ДСК, сега има амбиция да осигури продажбата на единствената държавна банка. Трябва да има някаква мярка. Да забравиш да си обявиш министъра на околната среда, да не кажеш една дума за Зелената сделка и за Плана за възстановяване след COVID кризата, не е много убедително. Начинът е грозен“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега