Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румен Радев: Очевидно е, че има напрежение между мен и правителството

Румен Радев: Очевидно е, че има напрежение между мен и правителството

Според него е в интерес не само на България, но и на Европа незабавното прекратяване на бойните действия в Украйна и търсене на всички възможни пътища за възстановяване на диалога и мирните преговори

"Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо до войната. Не считам, че е уместно политици със скромна електорална подкрепа да говорят и да поемат такива тежки ангажименти от името на България. Очевидно е, че има напрежение между мен и правителството", Това каза президентът Румен Радев, който е на двудневно посещение в Австрия.

По думите му основното задължение на всяко едно правителство е да гарантира сигурността и спокойствието на българските граждани. "Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не бива да ни успокоява, защото бойните действия ескалират и явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема. Гледат на тази войната сякаш са в театър и са се разположили удобно сред публиката с измамното убеждение, че ще останат само зрители", допълни президентът.

Според него е в интерес не само на България, но и на Европа незабавното прекратяване на бойните действия и търсене на всички възможни пътища за възстановяване на диалога и мирните преговори, а не захранване на този конфликт с нови оръжия."Всеки, който има отговорности и амбиции в сферата на сигурността и отбраната трябва добре да познава и да се придържа към Конституцията и Закона за отбраната и въоръжените сили, които категорично регламентират, че президентът е върховен главнокомандващ както във военно, така и в мирно време", коментира Румен Радев.

Той подчерта, че външната политика е споделена отговорност на институциите, които представляват България и едностранното налагане на позициите на изпълнителната власт не води до устойчиви решения."Конфликтът в Украйна ескалира, ще става още по-голям и ще се разраства, затова призовавам за трезва оценка за мястото и ролята на страната ни", заяви Румен Радев.

Изрази очакване посещението му в Австрия да е крачка напред по темата за Шенген за възможното приемане на България през октомври, което по думите му зависи от това доколко новото правителство ще се възползва от постигнатото от служебния кабинет."Трябва да продължим усилията за укрепване на външната ни граница и ускоряване на нашето членство в Шенген. Канцлерът Нехамер е силен поддръжник на България в борбата с нелегалната миграция. Срокът 1 октомври за приемане в Шенген е напълни реалистичен. Убеден съм, че Марк Рюте ще спази своите обещания", каза още Румен Радев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега