Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Румъния ще бори безработицата с по-ниски данъци

Румъния ще бори безработицата с по-ниски данъци

Румъния ще се бори с безработицата с по-ниски данъци, предава Ройтерс. Правителството възнамерява на намали стойността на някои от налозите и да премахне данък печалба, за да стимулира икономическия растеж, заяви румънският финансов министър Йоана Петреску.

Румънияще се бори с безработицата с по-ниски данъци, предава Ройтерс. Правителствотовъзнамерява на намали стойността на някои от налозите и да премахне данъкпечалба, за да стимулира икономическия растеж, заяви румънският финансовминистър Йоана Петреску.

Пакетътот данъчни реформи включва премахване на данък печалба, намаляне на ДДС от 24на 19% и на социалните осигуровки с 5% и др. Това обаче ще се случи при положение,че бюджетът позволи, предупреди Петреску.

Предвижда се и въвеждане натристепенно облагане на доходите съответно с 8, 12 и 16%, при положение че вмомента в Румъния има плосък данък върху доходите от 16 на сто.

Финансовият министър каза още, чеправителството възнамерява да "реконструира" системата запредоставяне на право за експлоатиране на подземните богатства.

"Трябва дасме внимателни, защото много от инвестициите в тази сфера са много рискови отсамото начало и ако ние искаме прекалено високи такси, то просто те може да несе направят", добави тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега