Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Run for Pirin: Протестите за Пирин продължават с нова, спортна инициатива

Run for Pirin: Протестите за Пирин продължават с нова, спортна инициатива

Инициативата "RunForPirin" ще премине през 10 български града.

Протестите за Пирин продължават с нова, спортна инициатива, информират от фондация "Биоразнообразие". Бегачи-ентусиасти от различни български градове ще тичат в знак на протест и на щафетен принцип от Свиленград до София, за да пренесат посланията на хората, недоволни от министерското решение за Пирин.

Инициативата "RunForPirin" ще премине през 10 български града. Ден преди официалния старт на щафетата, със свой лъч ще се включи и група бургаски бегачи, които ще изминат разстоянието от Бургас до Средец (32 км), за да загреят трасето на България. Тяхното бягане с кауза започва в 10:00 ч. пред „Часовника“ в центъра на Бургас, където всеки четвъртък от 4 януари насам се събират бургазлии, за да протестират за Пирин (както и този четвъртък – 1 февруари от 18.30 часа).

"Моето лично послание е да не се допускат компромиси с най-ценния ресурс на България – уникално красивата природа. Искам да има какво да показвам на моите деца, които искам да останат да живеят в България. Който е свободен, може да се включи! Може също да дойдете да ни изпратите, като донесете и вашите послания, написани на хартия", споделя един от участниците в бургаската група – Владимир Димитров.

Припомняме Ви, че исканията на протестиращите са за отмяна на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г., с което бяха приети промени, разрешаващи строителство в националния парк, за оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов и за обявяване на реалния собственик на концесионера и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега