Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Русия стартира производство на ваксина срещу коронавируса

Русия стартира производство на ваксина срещу коронавируса

Вече са дадени заявки за милиард дози ваксина от повече от 20 страни.

Русия започва масово производство на първата в света ваксина срещу Covid-19. Това съобщиха от здравното министерство на Руската федерация. Препаратът е разработен от Националния изследователски център по епидемиология и микробиология на името на академик Н.Ф. Гамалея. Ваксината е одобрена от здравното ведомство на 11 август.

"Според резултатите ваксината показа висока ефективност и безопасност. Всички доброволци разработиха високи титри на антитела срещу COVID-19, докато никой от тях нямаше сериозни усложнения от имунизацията", заяви руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко на среща на президента на Руската федерация с членове на правителството.

Ръководителят на Руския фонд за директни инвестиции - Кирил Дмитриев заяви, че досега фондът е получавал заявления за закупуване на милиард дози ваксина от повече от 20 страни. Пет държави ще получат възможност да произвеждат препарата.

Gam-COVID-Vac е векторна двукомпонентна ваксина на базата на човешкия аденовирус. Ваксината премина всички необходими тестове за безопасност и ефикасност на няколко вида животни (гризачи и примати), по-късно ваксината беше тествана на две групи доброволци (по 38 души всеки). Ваксината не съдържа компонентите на вируса COVID-19.

Самата ваксина ще се инжектира мускулно, на два етапа: първо - с компонент I, след три седмици - с компонент II. Според Министерството на здравеопазването двукратната инжекционна схема позволява формирането на дългосрочен имунитет за период до две години.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега