Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Руска атака в Харков, има седем загинали

Руска атака в Харков, има седем загинали

Западни лидери призоваха за още помощи за Украйна, докато сраженията й с руските сили навлизат вече в третата си година

Руски дронове атакуваха тази нощ гражданска инфраструктура във втория по големина град на Украйна - Харков и околностите му. Местните власти съобщиха за 7 загинали, сред които 3 деца. Западни лидери призоваха за още помощи за Украйна, докато сраженията й с руските сили навлизат вече в третата си година.При руската атака в Харков е била ударена бензиностанция, което е предизвикало огромен пожар.

Кметът на града Игор Терехов каза, че са разрушени 14 частни домове, а 50 жители са били евакуирани. Областният управител Олег Синегубов, написа в приложението Телеграм, че дронове са повредили гражданска инфраструктура. Безпилотни летателни апарати са ударили болница и ресторант в малкия град Велики Бурлук, източно от Харков. Управителят на Одеска област заяви, че атака с дрон е ранила един човек в черноморското пристанище Одеса.Междувременно канцлерът на Германия Олаф Шолц призова американския Конгрес да отпусне по-скоро финансови средства за Украйна.

Шолц, който се срещна във Вашингтон с американския президент Джо Байдън, каза, че е насърчен от решението на Сената да придвижи законопроект на стойност над 95 милиарда, предназначени за Украйна, Израел и Тайван. По време на срещата в Овалния кабинет Байдън отправи упрек към Конгреса, в който републиканците блокират помощта за Киев.

"Ако се стигне дотам, че Конгресът да не подкрепи Украйна, това ще бъде почти престъпна небрежност. Това е възмутително", заяви Джо Байдън пред Олаф Шолц и му благодари за лидерството в осигуряването на германска военна помощ за Киев.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега